ID 95 search | JUNIOR INTERNATIONAL RETAIL MANAGER

JUNIOR INTERNATIONAL RETAIL MANAGER

 Voor onze internationale sales activiteiten op diverse luchthavens zijn wij op zoek naar een Junior International Retail Manager. Met een sales team van ruim 400 mensen is de Jr. International Retail Manager medeverantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen met betrekking tot omzet en resultaat van al onze electronica winkels. Op de luchthavens zijn de winkels zowel voor- als na de douane te vinden. De Jr. International Retail Manager rapporteert aan de International Retail Manager (IRM).

We zouden we graag met jou in contact komen.

De Jr. International Retail Manager is de schakel tussen het hoofdkantoor en zijn/haar medewerkers en winkels . Hij/zij is verantwoordelijk voor het stroomlijnen en structureren van alle (de)centrale processen en informatiestromen. Centraal staat daarbij ons commerciële beleid en daarmee onze service, klantvriendelijkheid en klantgerichtheid.

Retail is een mensen vak; het (doen) aansturen van de medewerkers in de winkel is, naast het bewaken van de commerciële kaders van formule beheer, productiviteitsverbetering en een efficiënte bedrijfsvoering, een van de meest in het oog springende elementen in deze positie.

De Jr. International Retail Manager is verantwoordelijk voor het resultaat binnen zijn/haar luchthaven, is een people manager en weet het commerciële- en HR beleid te vertalen naar actiepunten voor zijn verkoopteam.

Hij/zij heeft continu aandacht voor zaken als de oriëntatie op klanten, de goede contacten met de vertegenwoordigers van de vliegvelden en de concessionarissen. Zo ook voor de samenwerking in teamverband en de leiderschapskwaliteiten van de leiding van de diverse locaties. Hierbij vervult hij/zij de rol van mentor en coach, zodat zijn/haar team optimaal kan presteren. Het is van essentieel belang dat hij/zij schept structuren en voorwaarden om de direct reports te betrekken bij het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van verbeteringen van hun eigen werk.

Verder is de Jr. International Retail Manager verantwoordelijk voor het totale winkelbeeld. Met name de uitvoer van en de terugkoppeling op het commerciële beleid voor Capi Retail als ook de uitvoer van en terugkoppeling op het assortimentsbeleid (category management). Dit in nauwe samenwerking met de IRM.

De Jr. International Retail Manager is (mede) verantwoordelijk voor de totstandkoming van het financieel plan (omzet en bedrijfsresultaat) en het behalen hiervan. Daarnaast is hij/zij budgetverantwoordelijk en bewaakt dit continu. Belangrijke financiële thema’s zijn omzet, penetratie, stockmanagement, kostenbeheersing en bewaking van de arbeidsproductiviteit.

Wij zoeken:

De ideale kandidaat combineert commerciële en operationele ervaring en is een bewezen succesvol people manager met ervaring binnen de retail. De geschikte kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het leiding geven aan een multi-store organisatie. Hij/zij is in staat om onze Retail visie in de winkel op de juiste wijze voor het voetlicht te krijgen. Ervaring binnen de retail is daarom voor deze functie een absolute must.

De geschikte kandidaat voldoet aan de volgende kwalificaties:

 • opleiding HBO of Academisch niveau, bij voorkeur op het gebied van Economie, Retail, Bedrijfskunde en/of Marketing;
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een commercieel leidinggevende functie bij een vooraanstaande retail organisatie;
 • als manager in staat om op processes te sturen en deze te beheersen;
 • gesprekspartner voor ‘ondernemers’;
 • in staat nieuwe relaties te ontwikkelen en bestaande relaties verder uit te bouwen;
 • ervaring op het brede terrein van bedrijfsadvisering binnen de retail;
 • communicatief sterk en contactvaardig;
 • een self-starter met een groot doorzettingsvermogen;
 • flexibel en in staat snel te recupereren;
 • sterke commerciële drive alsmede een sterk analytisch vermogen;
 • sterk resultaat gedreven;
 • als manager zowel sterk in de rol van meewerkend voorman als in die van dirigent;
 • in staat kennis over te dragen c.q. te delen;
 • besluitvaardig, initiatiefrijk en onafhankelijk in zijn/haar denken.

De juiste kandidaat is een sterke persoonlijkheid en leider, iemand die onze filosofie en het beleid goed kan uitdragen. Hij/zij is een peoplemanager en beschikt over detailkennis van het retail vak en heeft het vermogen de grote lijnen te zien en vast te houden. Uiteraard zeer kostenbewust en in staat efficiënt een vestiging neer te zetten.

Is in voor vernieuwing, kiest voor ondernemerschap en kan buiten bestaande paden treden binnen een organisatie en markt die sterk in ontwikkeling is. Hij/zij is slim, assertief en vindt het een uitdaging om de positie in de markt verder uit te bouwen. Hij/zij weet dat het echte succes het resultaat is van samenwerking tussen de verschillende disciplines en dat de gekozen formulepositie heilig is.

De kandidaat is een zelfstandige, gedreven en overtuigende persoonlijkheid, die met een grote mate van flexibiliteit en effectiviteit commercieel operationeel handelt. Hij/zij weet anderen op zakelijke gronden te overtuigen en is grensoverschrijdend. Hij/zij kan goed omgaan met mensen op ieder niveau, kan goed luisteren. De goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden maken hem/haar bovendien een effectieve teamspeler. Hij/zij heeft een goed ontwikkelde uitdrukkingsvaardigheid en formuleert ideeën helder en snel, zowel binnen als buiten de organisatie.

Geschikte kandidaten vinden het een uitdaging om binnen hun werk snel te moeten switchen van conceptueel en strategisch naar pragmatisch en operationeel.

Wij bieden:

Ambitieus, open, gepassioneerd, internationaal georiënteerd en ondernemend. Dit markeert niet alleen ons bedrijf, maar ook onze medewerkers. Bij ons willen we werken met mensen die passen bij dit profiel. Om onze groeicurve te behouden, investeren we continu in menselijk kapitaal. Ontwikkeling van onze medewerkers is gunstig voor ons als bedrijf en voor onze klanten en leveranciers. Het houdt ons scherp en draagt bij aan onze eigen groei en de groei van onze partners. Onze mensen maken het verschil.

Wij bieden dan ook een uitdagende werkomgeving, waarin je kunt groeien en ontwikkelen met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Daarnaast hanteren wij het zogeheten co-ondernemerschapsmodel. Dit betekent dat wij onze medewerkers ruimte geven voor het ontwikkelen van een eigen visie, zelfontplooiing en zelfwerkzaamheid. Bij ons wordt je mening op prijs gesteld. Alles op basis van wederzijdse commitment en het gezamenlijk streven om te groeien. Resultaten bij ons worden erkend en beloond.

Graag meer weten? Bel of mail APL