ID 202 | CATEGORY MANAGER FOOD

CATEGORY MANAGER FOOD | RANDSTAD

Als category manager Food wil jij onze klant blij maken met verrassende en heerlijke producten met een leuke twist. Onze klant komt graag naar onze winkels voor deze lekkere producten.  Jij weet dat succes nog verder uit te bouwen, met verrassende en aansprekende producten. Jouw creativiteit krijgt veel ruimte krijgt om voor food een passend assortiment te mogen samenstellen!

Jouw functie 

Jij weet hoe fijn het is om feestjes te vieren met eten wat er verleidelijk uitziet voor een leuke prijs. Dat is handig, want zo verplaats je je samen met het team gemakkelijk in onze fans: wat vinden zij lekker en aantrekkelijk?

Je bent goed op de hoogte wat er wordt verkocht in de markt en je hebt een oog voor het identificeren van trends die wij als groot kunnen maken. Jij bent in staat om nieuwe productconcepten te bedenken, die een creatieve en waardevolle aanvulling vormen op ons bestaande assortiment, maar je bedenkt ook iets totaal nieuws dat onze klant wéér verrast!

Daarnaast is het even belangrijk dat dit wordt gemaakt op zo’n manier dat het betaalbaar in de schappen komt. Je voelt je hier verantwoordelijk voor en doet dit op onbze manier: transparant, eerlijk en voor een scherpe prijs. Zo heb je al drie van onze waarden te pakken: Klant op nummer 1, We leveren altijd kwaliteit en Elke cent telt.

Een andere waarde is We winnen samen. Je staat er dan ook niet alleen voor. Je werkt samen met een productmanager, die jij inhoudelijk aanstuurt en coacht. Daarnaast werk je samen met een conceptdesigner, planner en natuurlijk expert teams als marketing, store operations, customer data en e-commerce. Samen met hen ben jij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en optimalisatie van ons food assortiment en draag je bij aan de ontwikkeling van ons marktaandeel en realiseren van onze inkoopdoelstellingen en commerciële resultaat.

Om dit te doen, ken je jouw marktgebied in haar volle breedte, weet je wat de klant morgen en volgend jaar wil en ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van food. Je ambieert het om hét receptenboek te zijn als het gaat om klantwensen, trends en ontwikkelingen op de nationale en internationale markt. Je deelt en gebruikt deze kennis in je strategisch plan waarin het product van idee tot lancering is opgenomen. Begrippen als productmarketing, category management, buying en efficiënte distributie en budgettering horen hier in thuis en zijn jou dus verre van vreemd.

Wat verwachten wij van jou? 

  • 3 tot 5 jaar ervaring als category manager/inkoper van food
  • meerdere jaren ervaring met (en aansturing van) van productmanagement en het werken in multidisciplinaire teams
  • HBO werk- en denkniveau
  • een stevige mix van ondernemend, commercieel, creatief en resultaatgerichtheid
  • Je denkt out of the box
  • Je bent een netwerker en hebt een gun factor
  • een grote dosis enthousiasme voor onze keten, haar producten en deze rol

Wat hebben we je te bieden? 

Bevlogenheid zit bij al onze medewerkers: van filiaal tot hoofdkantoor, van bakker tot designer. Kleur geven aan wat je doet, plezier hebben in je werk en een bijdrage leveren aan een internationale organisatie, het leven van ruim 5 miljoen klanten leuker en makkelijker maken. En samen successen vieren. Dat is werken bij ons bedrijf.

Naast deze inspirerende werkomgeving en een uitdagende functie, bieden we je een interessant arbeidsvoorwaardenpakket. Met een marktconforme inschaling, goede opleidingsfaciliteiten en mooie loopbaanperspectieven. Jouw werkweek bedraagt bij voorkeur 40 uur.